Bygge terrasse i sommer? Dette bør du tenke på!

Lasting av tilhenger

Sommeren er høysesong for terrassebygging. Med mer tid til overs og feriepenger på konto, kan du endelig ruste opp uteområdet hjemme eller på hytta. Her får du tips til frakting av materialer og sikring av last!

“Alle” pusser opp om sommeren

Hos byggevarehandelen Byggi Randesund i Kristiansand merker de stor pågang allerede fra påsketider av. Folk skal bygge terrasse, male hus og pusse opp uteområder, og finner alle materialene de trenger i butikken – i tillegg til et godt utvalg tilhengere fra Tysse.

Glenn Olsen og teamet hos Byggi Randesund

– Her får du hjelp til å finne ut hvor mye du kan laste på hengeren din ved at vi registrerer bilskilt og førerkortklasse i en app. Vi pakker varene og hjelper til med å laste varene opp på hengeren din og tilpasse balansepunktet, sier Glenn Olsen, daglig leder hos Byggi Randesund.

Har du kontroll på hvor mye du kan frakte? Sjekk huskelisten før du legger ut på veien med tung last!

Huskeliste for lasting av materiale på tilhenger

  • Ha kontroll på hvor mye vekt du kan frakte på hengeren din. Ditt førerkort og vognkort vil gi deg svar på dette eller du kan spørre din Tysse-forhandler om dette og alt annet som angår tilhengerbruk. Det er farlig å kjøre med for tung last eller baktung henger fordi det påvirker kjøreegenskapene. Sørg for at lastens tyngdepunkt er rett plassert slik at kuletrykket blir riktig.
  • Bruk solide stropper. Har du gamle og slitte stropper skal disse ikke knytes for gjenbruk men kastes og vi anbefaler at du anskaffer de slitesterke stroppene fra Tysse Vekten av usikret last gir 24 ganger økning av utgangsvekt ved bråstopp eller kollisjon og kan indirekte og direkte skape trafikkulykker med alvorlig følge for deg, dine passasjerer og andre møtende trafikanter.
  • Stikker lasten ut bak må du merke den ytterst med en anordning med rød og hvit farge og fra alle sider som plasseres slik at det vises godt på 150 meters avstand. Det røde materialet skal være lysreflekterende. . Alt som stikker mer enn 50 cm ut fra planet må merkes, og lasten din kan uansett ikke stikke mer enn 1 meter ut bakover; dette for å unngå å treffe andre trafikanter eller kjøretøy.
  • Gå rundt hengeren etter tilkobling og sjekk den tekniske tilstand med dekktrykk, lys, bremser og skader forøvrig. Se til at tilhengeren har gått i lås, at håndbrems er av, støttehjul er sveivet helt opp og lysledning er satt godt i kontakten.

Vi ønsker deg en god tur fylt med mestringsfølelse og trygghet for alle!

LES OGSÅ:

Dette er fartsgrensene når du kjører med tilhenger

Lastsikring på tilhenger

Gode råd er gratis!

I butikken til Olsen får du hjelp til å beregne mengden materialer du trenger til terrassen din og gode råd fra snekkere som har bygget terrasse selv. Tenk på vedlikehold før du bygger – vil du ha royalimpregnerte eller trykkimpregnerte terrassebord, eller er vedlikeholdsfri kompositt best i ditt tilfelle?

Byggi Randesund

– Hvis du ringer og bestiller i forkant, pakker vi materialene ferdig til du kommer. Du kan låne en Tysse-henger til frakt, men i noen tilfeller trenger du kanskje å kjøre i et par omganger hvis du har veldig tunge materialer.

Mange velger å kjøpe sin egen Tysse-henger hos Olsen, særlig etter å ha prøvekjørt lånehengeren. Hos Tysse-forhandlere vil du alltid få hjelp til å finne hengeren som passer best til ditt behov – uansett hvor i landet du befinner deg!

Populære hengere

Tysse har mange tilhengere med nedfellbare sidekarmer, noe som gjør det lettere å laste blant annet gips- og sponplater fra siden. Oppslåtte karmer beskytter godt mot sprut fra veien, men bruk gjerne en presenning i tillegg.

Alle modeller som er merket med NF har nedfellbare sidekarmer. Dette er favorittmodellene til proffene:

6207NF (2 aksler 1400 kg totalvekt Kassemål 250/150)

6301NF (2 aksler 2000 kg totalvekt Kassemål 250/150)

6303NF (2 aksler2000 kg totalvekt Kasssemål 320/150)

Lurer du på hva slags tilhenger som passer best til ditt bruk? Tysse har forhandlere i hele landet som finner det ut sammen med deg. Kontakt din Tysse-forhandler her!